• prosinac

    15

    2023
  • 292
  • 2
Top 10 trendova u renoviranju i adaptaciji domova za 2024. godinu

Top 10 trendova u renoviranju i adaptaciji domova za 2024. godinu

U renoviranju i adaptaciji domova za 2024., ključni trendovi u renoviranju naglašavaju povezanost s prirodom, održivost, hrabre boje, tehnološke inovacije i prilagodljive prostore. Integracija prirodnih elemenata i eko-friendly pristup obilježavaju trendove, dok se tehnološki napredak i multifunkcionalni prostori prilagođavaju suvremenom načinu života. Estetika se spaja s funkcionalnošću te tako stvara luksuzne prostore za opuštanje. U dom spada, naravno, i vrt koji će također dobiti nešto pažnje. Ovi trendovi odgovaraju promjenjivim potrebama suvremenog života, nude funkcionalnost, estetiku i tehnološku naprednost.

Prijateljski dizajn: Unos prirode u interijere

Unos prirode u interijere

Ovaj trend se fokusira na integraciju prirodnih elemenata u interijere. To uključuje upotrebu biljaka, prirodnih materijala poput drva, kamena i bambusa te stvaranje otvorenih prostora kako bi se unio osjećaj povezanosti s prirodom. Zelenilo postaje ključni element, bilo kroz biljke ili kroz staklene stijene koje omogućuju prirodno svjetlo i pogled prema van. Ovo nastavlja tradiciju sve veće potrebe da se čovjek poveže s prirodom i unese više svjetla u svoj dom s trendovi u renoviranju.

Održiva renovacija: Eko-friendly akcenti

Održiva renovacija

Održivost nastavlja biti ključna tema u renoviranju i za 2024. godinu. Ovaj trend potiče korištenje recikliranih materijala poput recikliranog drva, stakla ili čak materijala poput pluta ili recikliranih tekstila za podove i namještaj. Također, naglasak je na energetskoj učinkovitosti, ugradnji solarnih panela, pametnih sustava za kontrolu temperature i smanjenje potrošnje vode.

Hrabre boje i uzorci: Osvježenje prostora s osobnošću

Osvježenje prostora s osobnošću

Ovaj trend donosi živost i individualnost kroz upotrebu hrabrih boja i uzoraka. Dominantne su boje poput dubokih plavih, zelenih i crvenih nijansi koje se koriste za zidove ili namještaj, dok se uzorci poput geometrijskih oblika ili cvjetnih motiva integriraju u tekstil i dekor. Ovo također donosi dozu profinjenosti i luksuza, ali zamotanog u minimalizam.

Fleksibilni i multifunkcionalni prostori: Domovi za suvremeni život

Domovi za suvremeni život

Suvremeni način života zahtijeva prilagodljive prostore. Ovaj trend potiče korištenje namještaja s višestrukom svrhom, pregradnih zidova ili preklopivih elemenata koji omogućuju jednostavnu transformaciju prostora. Ideja je stvoriti multifunkcionalne zone koje se lako mogu prilagoditi potrebama – bilo da je to rad od kuće, druženje ili odmor. Ovaj pristup je idealan za prostore manjih kvadratura.

Integracija tehnologije: Pametne kućne inovacije

Pametne kućne inovacije

Napredak tehnologije integrira se u svaki aspekt doma. Pametni termostati, osvjetljenje koje se kontrolira putem aplikacija, sigurnosni sustavi s kamerama i senzorima postaju standardni elementi u renoviranju i adaptaciji domova. Cilj je stvoriti povezan i efikasan dom putem tehnoloških inovacija. Ovo može povećati sigurnost, ali i udobnost doma.

Isticanje stropova i jedinstveni arhitektonski detalji

sticanje stropova i jedinstveni arhitektonski detalji

Ovdje se ističe naglasak na detaljima poput ukrasnih stropova, izbočenih zidova ili arhitektonskih elemenata poput lukova, stupova ili naglašenih geometrijskih oblika. Ideja je dati prostoru karakter i jedinstvenost kroz takve detalje. Uz ovo se često kombinira ambijentalna LED rasvjeta, što dodatno oplemenjuje prostoriju.

Povratak vintage i retro stilova u renovaciji domova

Povratak vintage i retro stilova u renovaciji domova

Vintage i retro stilovi ostaju popularni, ali u modernijem kontekstu. Ovaj trend integrira elemente prošlih desetljeća poput namještaja s izraženim karakterom, boja inspiriranih retro estetikom ili artikuliranih uzoraka koji podsjećaju na prošla vremena. Najpopularniji periodi su 60-e, 70-e i 80-e godine prošlog stoljeća.

Maksimiziranje malih prostora: Kreativna rješenja za kompaktne domove

Kreativna rješenja za kompaktne domove

S rastućom popularnošću manjih domova, kreativnost je ključna. Ovaj trend se fokusira na praktična rješenja poput sklopivog namještaja, zidnih skladišnih rješenja, korištenja svjetlije palete boja i pametnog korištenja raspoloživog prostora.

Luksuzni kupaonski kutci: Nadogradnje inspirirane spa centrima

Luksuzni kupaonski kutci:

Kupaonice postaju oaze za opuštanje. Ovaj trend donosi elemente luksuza poput tuš-kabina s više funkcija, modernih kada, podnog grijanja, prirodnog osvjetljenja te upotrebu materijala poput prirodnog kamena ili drva kako bi se stvorila opuštajuća atmosfera slična spa centrima. Oni s većim mogućnostima posvećuju se ugradnji sauna, parnih kupki i slično.

Preuređenje vanjskih prostora: Transformacija dvorišta i terasa

Preuređenje vanjskih prostora

Vanjski prostori postaju produžetak unutarnjeg života, a funkcija mu je dobrodošla i u kući u stanu. Ovaj trend potiče stvaranje funkcionalnih vanjskih zona s udobnim namještajem, kuhinjama na otvorenom, zelenim vrtovima ili terasama s ugrađenim sustavima za hlađenje/grijanje kako bi se omogućilo uživanje u vanjskim prostorima tijekom cijele godine. Alternativna verzija, no jednako praktična, je dijeljenje unutarnjeg i vanjskog prostora staklenom stijenom.

Trendovi u renoviranju daju Vam pogled na suvremenije  ideje adaptacije stana

Želite li i vi stvoriti prostor koji odražava vašu osobnost i udovoljava svim vašim potrebama? Mi smo ovdje da vam pomognemo. Naš tim za adaptaciju stanova posvećen je ostvarenju vaših snova o domu iz snova. Zajedno ćemo oblikovati prostor koji će odražavati vaš stil i pružiti funkcionalnost koju želite. Otvorite vrata novim mogućnostima – kontaktirajte nas i zajedno započnimo put prema vašem savršenom domu!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

LEAVE A COMMENT

You must be logged in to post a comment.

2 COMMENTS

Adaptacija stana / Renovacija stana/ Adaptacije/Instalaterski radovi/ Soboslikarski radovi/Keramičarski radovi/ ADAPTACIJA STANA Zagreb © Copyright 2021.