POSTAVLJANJE PARKETA, BRUŠENJE I LAKIRANJE

Parketarske radove prepustite profesionalcima parketarima s iskustvom polaganja podnih obloga. Karakteristike, izdržljivost te primjenu drvenih podnih obloga najbolje će prepoznati i pimjeniti kvalificirani podopolagač majstor parketar.

Upute prije polaganje drvenih podnih obloga

→ Prostorija mora biti čista i suha.
→ Podovi mora imati dovoljno vremena za prilagodbu na lokalnu vlage.
→ Za najbolje rezultate temperatura treba biti oko 18 °C a relativna vlaga 30-60 posto.
→ Podloga mora biti čista, ravna i suha. Svu prljavštinu potrebno je ukloniti, ne samo zato što stvara neravnine, nego iz razloga što ljepilo ne reagira ispravno s drvenom oblogom i podom što dovodi do lošeg prianjanja. Pod mora biti ravan te mora ispunjavati vrlo specifične standarde podopolagačke djelatnosti.
Pridržavamo li se ovih uputa pod će ostati u funkciji dugi niz godina.

Postavljanje laminata u boravku

KVALITETA PODNE OBLOGE

Kvaliteta parketa, laminata ili brodskog poda svakom pojedinom interijeru izražajnije naglašava stil i osobnost te je vrlo važno izabrati adekvatnu podnu oblogu. Savjetujemo Vam da podne obloge birate prema njihovim svojstvima i namjeni korištenja kako bi mogle ispuniti sva Vaša očekivanja.

Naravno da nije dovoljno nabaviti savršeni parket iz vrhunskog materijala, važno je izabrati profesionalnog parketara  za postavljanje drvenih podova. Kombiniranjem pažljivo odabranih materijala i savršenom izvedbom parketarskih radova može nastati kvalitetan pod.

Zato, za ispravan izbor prije kupnje podnih materijala preporučujemo konzultaciju s profesionalnim parketarom.

laminat
Parketarski radovi
Podne obloge parketarskI radovi

VRSTE PARKETA

Masivni parket: Snažan i čvrst parket jedan je od najviši prioritet kvalitetnog parketa a čini ga isključivo masivno drvo. Takav se parket može brusiti bez problema  mnogo puta.

Mozaik parket: Mozaik parket može se prepoznati po malim tankom kockastim uzorcima, kratkih i uskih letvica. Nakon polaganja mozaik parketa se brusi a površina tretira i lakira.

Laminat Imitacija drvenog poda poznatijeg naziva laminat ne smiju biti tretirane površine nakon polaganja. Nije toliko izdržljiv kao masivni parket. Možda je ipak laminat podna obloga za prostore o kojima ste samo sanjali. Parket u lameliranog verziji ponekad je najbolje rješenje. Savršena imitacija klasičnog parketa dostupan u širokom izboru i za sva rješenja. Idealan za vlažne prostore i one koje često prljamo. Možete pronaći imitacije svih esencija s mogućnošću prilagodbe poda u najširem spektru i time stvorili prostor o kojem ste samo sanjali. renoviranje-parketa

Pluteni parket: Sastoji se od usitnjene kore hrasta plutnjaka uz manji dodatak umjetne smole. Posebno je pogodan za osobe koje pate od alergija. Pluteni parket dobro priliježe na površinu.

DUGOROČNA ULAGANJA

Pod u prostoriji utječe na izgled i dojam kompletne prostorije i mora izdržati svakodnevna naprezanja koja nastaju kretanje ljudi, pritiscima namještaja, prolijevanjem tekućine i drugih onečišćenja.

Ulaganje u podu je dugoročno, stoga je potrebno uzeti u obzir odabira kvalitetnog materijala koji će izgledati novo i svježe, čak i nakon desetak godina.

Podovi se biraju pažljivo i mudro, jer oni se ne mijenjaju tako često kao što su boje zidova, namještaj ili kućanski pribor.

Također se to odnosi i na izvođača parketarskih radova (parketar) koji osim znanja o najnovijim materijalima i načinima korištenja mora imati bogato iskustvo, profesionalan pristup kojeg odlikuje mirnoća, preciznost i vještina prilikom postavljanja bilo parketa, laminata ili brodskog poda.

Ako izaberete naše usluge postavljanje parketa, laminta ili brodskog poda, dobit ćete savjete za najidealniji odabir podne obloge za vaš inteijer. Dat čemo vam ponudu za polaganje podne obloge po pristupačnoj i niskoj cijeni.

RENOVIRANJE STAROG PARKETA

OBNOVA PARKETA
Način na koji se pristupa obnovi parketa u velikoj mjeri ovisi o vrsti oštećenja. Ogrebotina i udubljenja su obično lako poprave dok veća oštećenja traži brušenje poda pa čak i zamjenu nekih dijelova parketa novim.  Prije strojnog brušenja stare drvene obloge važno je ukloniti stare slojeve laka.

BRUŠENJE DOTRAJALOG I OŠTEĆENOG PARKETA
Drveni pod ne bi se trebao zanemariti do stupnja kada postane nepopravljiv. Brušenjem uklanjamo zaštitni sloj poda, bilo da je lakiran, uljen ili zaštićen voskom sa svim njegovim neravninama, čineći njihovu površinu glatkom, čistom i ravnom. parketarski radovi

FINALIZACIJA LAKIRANJEM I BRTVLJANJEM
Najgori neprijatelj podnim oblogama je vlaga i kada im ne damo mu pravu zaštitu one će početi čudno reagirati. Iz tog razloga brtvljenje praznina specijalnim lakovima ili uljima od presudne je važnosti. Nakon brušenja za finalizaciju posla potreno je popuniti sve praznine na parketu, podovima i podnim pločama.

Adaptacija stana
obnova-parketa
Adaptacija stana / Renovacija stana/ Adaptacije/Instalaterski radovi/ Soboslikarski radovi/Keramičarski radovi/ ADAPTACIJA STANA Zagreb © Copyright 2021.