Izrada fasade fasaderski radovi

IZRADA FASADE - FASADERSKI RADOVI

Fasada kuće ne samo da ima zadatak zaštititi kuću od vanjskih utjecaja, već i ispuniti optičke potrebe vlasnika. Izbor prave izolacijske i fasadne građe ovdje je od velike važnosti.

Uz visoku otpornost na vremenske uvjete i dugovječnost, energetska učinkovitost kuće mora se povećati. Pored toga, energetske mjere obnove ove vrste mogu se koristiti za vizualnu transformaciju kuće. Prekrasne boje osiguravaju moderan izgled i zajedno s novim, energetski učinkovitim i zvučno izoliranim prozorima stvaraju potpuno novi izgled.

Visokokvalitetni materijali i profesionalna, visoka kvaliteta i izvedba jamče savršene, dugotrajne rezultate na vaše potpuno zadovoljstvo.

Izrada toplinske fasade
Toplinska fasada

IZRADA TOPLINSKE FASADE

Imajte na umu da se za takvu obnovu uvijek treba obratiti stručnjaku. Detaljan savjet o temi izolacije i obnove fasada ne uključuje samo preporuku pojedinih mjera obnove, već sadrži i informacije o zakonskim propisima o uštedi energije. Kada se vanjska izolacija i prenaponska izolacija vašeg fasada moraju postići određenu U-vrijednost koja se mjeri na temperaturnom gradijentu između unutarnjeg i vanjskog prostora.

Kako bismo postigli ovu vrijednost, naši osobni savjetnici daju različite preporuke koje bi mogle biti prikladne za izolaciju vaše fasade. Bez obzira je li vaš projekt uobičajena obnova ili želite izolirati navedeni objekt – ADAPTACIJA STANA ZAGREB je vaš najbolji izbor!

TOPLINSKI FASADNI SUSTAV

Zajedno s našim stručnjakom, razvijate koncept izolacije fasade koji je ne samo financijski već i optički prilagođen vašim potrebama i zahtjevima.

Ovisno o strukturi trenutne fasade, izolacijski se materijali mogu nanijeti izravno na fasadu ili na poseban temeljni premaz.

Kako bismo mogli zajamčiti idealan proces projekta, preporučujemo provedbu u nekom od toplijih mjesec koji osiguravaju brzo i idealno sušenje ljepila i slojeva temeljnih premaza, s druge strane omogućuju zamjenu prozora, bez velikog gubitka temperature u unutrašnjosti.

TOPLINSKA FASADNA IZOLACIJA

Kod izolacije fasade koriste se različiti materijali. Ovisno o potrebama i vrijednosti trenutne fasade, materijale prilagođavamo individualno prema vašim kućama.

Različiti stupnjevi toplinske izolacije polistirenskih ploča u svakom slučaju imaju vrlo pozitivan učinak na troškove grijanja, što će već naredne zime na vašem računu postati primjetno.

U besplatnom i neobvezujućem savjetovanju naučit ćete sve o nama i opsegu vašeg projekta. Nakon individualnog savjetovanja slijedi detaljna procjena.

VENTILIRANI FASADNI SUSTAV

Ventilirani fasadni sustav – osnovna prednost ovakvog sustava je zračni prostor koji se nalazi s unutarnje strane fasadne obloge, a služi za sprečavanje pregrijavanja toplinske izolacije pri

ekstremno toplim vanjskim uvjetima i odvođenje vlage koja se može pojaviti u vrlo vlažnim uvjetima, budući da zrak koji kruži ispod fasade odvodi višak vlage ili topline

1. nosivi zid
2. fasadno ljepilo
3. toplinska izolacija – stiropor
4. armirajući ljepljivi sloj
5. armaturna fasadna mrežica
6. polimerno-cementno ljepilo
7. završni dekorativni sloj

 

Ventilirani fasadni sustav

NAČIN IZVEDBE

1. montaža fasadne skele uz zaštitu vanjske stolarije
2. izrada noseće podkonstrukcije koja se sastoji od profiliranih metalnih horizontalnih i vertikalnih elemenata koji se pričvršćuju nosačima na postojeći zid
3. ljepljenje toplinske izolacije od mineralne vune te pričvrščivanje PVC tiplama
4. na nosivu podkonstrukciju učvršćuju se cementne ploče za vanjsku uporabu
5. gletanje kompletne fasade polimerno-cementnim ljepilom u koji se utiskuje armaturna mrežica
6. na fasadu se nanosi impregnirajući premaz kako bi ujednačili upojnost podloge
7. zadnja faza izrade fasade je nanošenje završnog dekorativnog sloja u boji po želji investitora, na bazi silikata, akrila ili silikona

Adaptacija stana Zagreb

Adaptacija stana / Renovacija stana/ Adaptacije/Instalaterski radovi/ Soboslikarski radovi/Keramičarski radovi/ ADAPTACIJA STANA Zagreb © Copyright 2021.